Volledig scherm
Sara Yuceil in actie tijdens het duel met ADO. © BSR Agency

PSV Vrouwen heeft geen kind aan ADO

In de kampioenspoule van de eredivisie vrouwen boekte PSV een simpele zege op ADO Den Haag. Op De Herdgang werd het vrijdagavond 5-0.

PSV kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via captain Aline Zeler, die attent was bij de tweede paal. De Eindhovense vrouwen waren op alle fronten de betere van ADO en kregen na een half uur spelen een opgelegde kans om de score te verdubbelen. Katja Snoeijs creëerde zelf de ruimte, maar de keuze van de topschutter om vervolgens niet zelfzuchtig te handelen pakte niet goed uit. Naomi Pattiwael schoof de bal naast het lege doel. Een paar minuten later maakte Snoeijs het onder toeziend oog van bondscoach Sarina Wiegman wel af toen ze alleen op de keeper afging: 2-0. Nog nooit maakte een PSV-speelster achttien doelpunten in één seizoen. Vlak voor rust kopte Zeler nog bijna raak en schoot Jeslynn Kuijpers van dichtbij voorlangs. Met een afstandsschot bepaalde Mauri van de Wetering alsnog de ruststand op 3-0. ADO, dat de geblesseerde spelmaker Victoria Pelova miste, kon daar niets tegenoverstellen.

Na de kantwissel liep de ploeg van trainer Sander Luiten verder weg bij ADO, dat PSV eerder dit jaar nog uit de beker wist te knikkeren. Pattiwael scoorde nu wel op aangeven van Snoeijs. En een kwartier voor tijd kreeg Kayleigh van Dooren de bal op een presenteerblaadje van invalster Berglind Thorvaldsdóttir: 5-0. Dinsdagavond strijdt PSV met FC Twente om de koppositie.

Scoreverloop: 6. Zeler 1-0, 33. Snoeijs 2-0, 45. Van de Wetering 3-0, 65. Pattiwael 4-0, 76. Van Dooren 5-0.

Opstelling PSV: Sarasola; Bond-Flasza, Zeler, Nouwen (62. Kristjánsdóttir), Levels; Yüceil (46. Raaijmakers), Van de Wetering, Van Dooren; Pattiwael (70. Thorvaldsdóttir), Snoeijs, Kuijpers.

Stand eredivisie kampioenspoule:
1. FC Twente 2-24
2. PSV 2-23
3. Ajax 2-22
4. ADO Den Haag 3-17
5. PEC Zwolle 3-10.