Volledig scherm
Katja Snoeijs © © Photo-Prestige

PSV Vrouwen koploper na ruime winst op Excelsior Barendrecht

De vrouwen van PSV zijn de nieuwe koploper in de eredivisie. Het keuzekorps van coach Sander Luiten won vrijdagavond zonder problemen van Excelsior Barendrecht, de oude club van de huidige PSV-coach.

In de eerste helft waren de bezoekers heel even gevaarlijk. Dat duurde nauwelijks tien minuten toen PSV het initiatief overnam. De 1-0 voorsprong in de 26ste minuut was een logisch gevolg.

Goed voorbereidend werk van Jeslynn Kuipers stelde Katja Snoeijs in staat om van dichtbij de 1-0 binnen te tikken. De vijfde treffer alweer in vier duels voor de van Alkmaar afkomstige Snoeijs.

Nauwelijks zeven minuten later tilde Aline Zeler de score naar 2-0. Het was dat topschutter Snoeijs even later vanaf de linkerflank de bal voorlangs schoof, anders was de topper al vroegtijdig beslist.

Ook in het tweede bedrijf ging PSV door met het missen van de fraaiste mogelijkheden. Kansen voor Jeslynn Kuijpers, Naomi Pattiwael en Pleun Raaymakers leverden niets op.

Een inzet van invalster Nadia Coolen werd in de 66ste minuut zelfs door de defensie van de bezoekers van de lijn gehaald. Jeslynn Kuijpers deed het nauwelijks zes minuten later veel beter. Na een fraaie combinatie gaf de kleine middenvelder het laatste zetje waardoor de Zuid-Hollandse formatie definitief door de knieën ging, 3-0.