Joëlle Smits tijdens het duel met Excelsior Barendrecht.
Volledig scherm
Joëlle Smits tijdens het duel met Excelsior Barendrecht. © BSR Agency

PSV Vrouwen met monsterscore naar koppositie

De vrouwen van PSV revancheerden zich vrijdagavond voor de matige prestatie van vorige week tegen ADO Den Haag (1-1 remise). Excelsior Barendrecht, de nummer voorlaatst werd in een eenzijdig duel van het Eindhovense kunstgras geveegd; 9-1.Door de 1-0 nederlaag van medekoploper Ajax bij ADO Den Haag gaat de ploeg van coach Sander Luiten nu alleen aan de leiding.

Bij rust stond de thuisploeg al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Vorige week had het Eindhovense spitsenduo Katja Snoeijs en Joëlle Smits weinig in te brengen tegen de stugge Haagse defensie. De laatste lijn van Excelsior Barendrecht had veel minder kijk op de gevaarlijke puntspeelsters. Katja Snoeijs opende in de twaalfde minuut de score voor PSV. Vanaf de rechterflank schoot de spits de bal via de binnenkant van de verste paal binnen. Twintig minuten later tekende Joëlle Smits geheel vrijstaand voor de 2-0. Vlak voor rust tekende wederom Smits voor de 3-0.

Meteen na de pauze was uitblinkster Jeslynn Kuijpers trefzeker, 4-0. Drie minuten later gevolgd door de 5-0 van verdedigster Julie Biesmans. Kayleigh van Dooren maakte er uit een strafschop 6-0 van. Wederom Van Dooren tekende voor de 7-0 en Joëlle Smits kopte de 8-0 binnen. Haar achtste treffer van dit seizoen in slechts vijf duels. De 9-0 kwam weer op naam van Kayleigh van Dooren. Terwijl het publiek vurig hoopte op een tiende treffer van PSV viel het tiende doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant, 9-1.

De eerstvolgende wedstrijd voor PSV Vrouwen is op 13 oktober. Dan staat in Amsterdam de topper tegen Ajax op het programma.

PSV: Santiago; Bond Flasza, Biesmans (67. Kristjánsdóttir), Nouwen, Burns; Van Dooren, Tillman (57. Cuschieri), Yüceil (57. Foederer), Kuijpers; Smits, Snoeijs.