Volledig scherm
Vanity Lewerissa. © Photo-Prestige

PSV Vrouwen op koers richting bekerdroom

PSV Vrouwen kan zich gaan richten op de halve finale van de KNVB beker. In de kwart finale werd tegen CTO Amsterdam een moeizame – maar uiteindelijk – verdiende 1-0 zege behaald.

PSV was vooraf gewaarschuwd. De Amsterdamse meiden schakelden in de vorige ronde eredivisionist PEC Zwolle uit na een 2-1 zege. CTO Amsterdam (leeftijdsklasse 15-18 jaar) toonde zeker voor rust geen enkel ontzag voor de Eindhovense eredivisionist. PSV had het moeilijk met de onbevangenheid en een vleugje Amsterdamse bluf van de hoofdstedelingen. De beste mogelijkheden voor rust waren dan ook voor de bezoekers.

Routine doorslaggevend

Na de pauze was de routine van PSV doorslaggevend. Vooral negentig minuten speeltijd brak CTO Amsterdam (uitkomend in de hoofdklasse jongens -16 jaar; speeltijd tachtig minuten) uiteindelijk op. Vanity Lewerissa was het goudhaantje aan Eindhovense zijde. De aanvalster – vooraf in de bloemen gezet voor haar 50ste duel bij PSV - verlengde twaalf minuten voor tijd een voorzet van de rechterflank, 1-0.

PSV-coach Nebojsa Vuckovic was na afloop tevreden. ,,We kenden de sterkte van de tegenstander. Door de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven spelen hebben we druk kunnen houden. We willen na de verloren finale van vorig jaar tegen Ajax nu de beker winnen. Ik heb geen voorkeur voor wie we tegen komen in de halve finale."

PSV: Christ; Sanders, Akkerman, Nouwen, Erman (46. Koopmans); Yüceil. Kuijpers, Witteman; Coolen, Lewerissa (93. Racz), Nati (72. Van Schijndel).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement