Volledig scherm
Aniek Nouwen (PSV) in actie tijdens het duel met CTO Zuid. © Jean Pierre Reijnen

PSV vrouwen opnieuw in bekerfinale tegen Ajax

De voetbalsters van PSV hebben zondagmiddag opnieuw de finale om de KNVB-beker bereikt. Op De Herdgang werd stadgenoot CTO Zuid met 3-1 verslagen. In de finale staat PSV opnieuw tegen Ajax, dat Heerenveen in de halve finale uitschakelde: 0-1.

PSV was gewaarschuwd voor de kracht van CTO Zuid. Eerder in de bekercompetitie wisten de KNVB-talenten FC Twente uit te schakelen. Op De Herdgang wilde de ploeg van coach Johan van Heertum opnieuw voor een verrassing zorgen.

Maar daar stak PSV al vroeg in de wedstrijd een stokje voor. Jeslynn Kuijpers gleed in de achtste minuut de 1-0 achter CTO Zuid-keepster Lisan Alkema. PSV controleerde de wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Kort voor de pauze kopte Lucie Akkerman de 2-0 binnen.

Aansluitingstreffer

Na de pauze kwam CTO Zuid al snel tot de aansluitingstreffer. Invalster Isa van der Linden gaf het laatste zetje: 2-1. PSV werd teruggedrongen en CTO Zuid probeerde de gelijkmaker te forceren. Kansen kwamen er, maar treffers bleven uit. Die viel een kwartier voor tijd onverwachts wel voor PSV, toen Zsófia Rácz van grote afstand de keepster van CTO Zuid verraste: 3-1. Daarmee was het verzet gebroken en kon PSV de wedstrijd rustig uitspelen.

In de finale staat PSV opnieuw tegenover Ajax. Het duel wordt op 2 juni gespeeld op het terrein van zaterdagamateur IJsselmeervogels in Spakenburg.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement