Volledig scherm
Katja Snoeijs maakte de enige treffer tegen ADO Den Haag. © BSR Agency

PSV Vrouwen zet knappe zegereeks van voor de winterstop door

Met een magere 0-1 zege op ADO Den Haag zijn de vrouwen van PSV aan de tweede seizoenshelft begonnen. Ruim twee maanden lag het seizoen stil. De formatie van coach Sander Luiten speelde voor het laatst op 1 december een competitieduel toen er met 1-0 van FC Twente werd gewonnen. 

Deze voetbaljaargang wonnen de Eindhovense meiden al negen van de elf duels en gaat het ongeslagen aan de leiding. Op 20 september leed PSV het eerste puntenverlies van dit seizoen tegen ADO Den Haag. Het werd toen op PSV Campus De Herdgang 1-1.

Ruim 2000 toeschouwers kwamen naar het Cars Jeans Stadion voor het duel tussen de nummer vijf en de Eindhovense koploper. In de patstelling van voor de rust kwam een kwartier na de pauze verandering. Katja Snoeijs brak uit een voorzet van Joëlle Smits de score open, 0-1. Het was de tiende opeenvolgende wedstrijd dat Snoeijs trefzeker was. Alleen in het openingsduel tegen SC Heerenveen stond de spits ‘droog’.

De tandem Joëlle Smits (veertien treffers) en Katja Snoeijs (dertien doelpunten) is dit seizoen voor PSV van grote waarde. Het Eindhovense spitsenduo nam tot nu toe 27 van de 37 treffers van de koploper voor haar rekening.

PSV is voorlopig als enige zeker van plaatsing in de kampioenspoule. De naaste achtervolgers FC Twente en Ajax treffen elkaar zondag in Enschede.

PSV: Sarasola Nieto; Coolen, Biesmans, Nouwen, Levels; Pattiwael, Van Dooren, Cuschieri (69. Yüceil), Kuijpers; Snoeijs, Smits.