Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe PSV-coach Sander Luiten: ,,Mijn doelstelling is om de talenten individueel zo goed te maken dat ze opvallen.” © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Sander Luiten wil met gerenoveerd PSV Vrouwen snel stappen maken

,,PSV heeft de naam van een topclub, maar heeft dat bij de vrouwen nog niet echt waar kunnen maken”, stelt Sander Luiten, die in Eindhoven voor twee seizoenen is aangesteld als trainer/coach om daar iets aan te doen. Hij en acht voetbalsters debuteerden vrijdagavond tegen FC Twente met een nipte nederlaag: 1-0. ,,In de tweede helft heb ik een PSV gezien dat beter is dan Twente en krijgen we eigenlijk te weinig.”

In Eindhoven werd Luiten een vergezicht getoond waar hij geen nee tegen kon zeggen. De 43-jarige Rotterdammer heeft een achtergrond bij de KNVB en begon vorig seizoen zijn carrière als clubtrainer bij Excelsior/Barendrecht. Zo kwam Luiten op de radar van PSV. ,,Mij is een stip op de horizon gewezen waar ze met de vrouwen naartoe willen. Ze hebben een plan uitgerold om binnen nu en twee jaar een prijs te pakken. Dat die ambitie er ligt, maakt het voor mij superinteressant om hier aan de slag te gaan. Ik heb veel vertrouwen in de route die we naar de top hebben ingezet. De groep is ambitieus en wil snel stappen maken”, aldus Luiten, die terzijde wordt gestaan door Ovidiu Stinga en Stephan Wijlaars.