Sara Yüceil (l) in actie namens PSV.
Volledig scherm
Sara Yüceil (l) in actie namens PSV. © BSR Agency

Sara Yüceil: ‘Ik had graag afgemaakt waar we aan waren begonnen’

Aflopende contracten PSVPSV neemt van in ieder geval zeven voetbalsters afscheid. De aflopende contracten van Yvonne van Schijndel, de Jamaicaanse Dominique Bond-Flasza, de Amerikaansen Chelsea Burns en Kaycie Tillman en van Rachel Cuschieri uit Malta worden niet verlengd door de Eindhovense club. De Spaanse keepster Eli Sarasola beëindigt haar carrière.

PSV maakte voor het seizoen 2020-2021 al de inkomende transfers van Laura Strik en de Australische Amy Harrison wereldkundig. Jeslynn Kuijpers, Nadia Coolen, Naomi Pattiwael, Janou Levels en Nurija van Schoonhoven hebben bijgetekend. 

Eerder maakte voormalig Belgisch international Sara Yüceil al bekend dat ze volgend seizoen terugkeert naar OH Leuven, dat uitkomt in de Super League. ,,Ik word 32 dit jaar en mijn lichaam heeft meer tijd nodig om te herstellen”, geeft Yüceil aan. ,,Ik heb er even aan gedacht om te stoppen, tot OHL belde en de plannen van die club me aanspraken. De vrouwentak wordt geïntegreerd in de mannenclub om zo het niveau omhoog te halen. OHL heeft veel speelsters tussen de zestien en achttien jaar oud en zocht een paar ervaren speelsters. Voor mij is het interessant om er mijn leiderscapaciteiten verder te ontwikkelen. Ik speel op het hoogste niveau in België en kan langzaam de overgang van het voetbal naar het werkende leven maken. Het is semiprofessioneel, dus het geeft me de ruimte om een job te vinden. Ik ben vier jaar prof geweest en begon het werken buiten het voetbal te missen.”

Motor van de ploeg

De afgelopen drie jaar poetste Yüceil op het middenveld van PSV. Hoewel ze niet vaak in de schijnwerpers stond, was ze een belangrijke motor voor de ploeg. ,,Ik kijk met een heel goed gevoel terug, de progressie de we gemaakt hebben is duidelijk. Ik voelde me ook erg op mijn gemak binnen het team en mijn stem deed er ook toe”, blikt Yüceil terug. ,,Ik had voor ogen dat ik mijn periode bij PSV echt met een knal zou afsluiten. Daarom voelt het zo ontzettend raar dat die doelen plotsklaps van mij zijn afgenomen. Ik had graag afgemaakt waar we aan waren begonnen. We hadden een grote kans op de titel. Ik ben blij dat we geplaatst zijn voor de Champions League. Dat is, hoewel ik het zelf niet meer meemaak, wel een kleine overwinning.”

Quote

Ik ben vier jaar prof geweest en begon het werken buiten het voetbal te missen

Sara Yüceil, afzwaaiend speelster van PSV

Toen ze hoorde dat de KNVB de competitie had beëindigd, moest de Belgische terugdenken aan wat nu haar laatste wedstrijd voor PSV is. ,,De finale tegen FC Twente in de Eredivisie Cup. We speelden sterk, dus kwalitatief gezien is het fijn om met zo’n wedstrijd te eindigen. Maar over twee duels verloren we en uiteindelijk bleek dit de enige prijs die er dit seizoen te winnen viel”, aldus Yüceil, die in België in lockdown zit en niet weet of ze later nog op Campus De Herdgang kan afsluiten bij PSV. ,,Als je het in perspectief plaatst, is onze situatie niet zo slecht. Ik kan mijn workout gewoon buiten doen en ook gaan hardlopen. En we zijn allemaal nog gezond.”