Volledig scherm
Shauny Regli van sv Someren/NWC © SV Someren

Shauny Regli wint met Someren/NWC van oude club Nuenen

Een-tweetjeDe vrouwen van sv Someren/NWC boekten in de hoofdklasse de eerste overwinning van het seizoen. Op sportpark De Potacker werd het 3-2 in de derby met Nuenen. Een hoofdrol was weggelegd voor Shauny Regli. De 24-jarige Nuenense speelt al drie jaar voor Someren / NWC en scoorde zondag de gelijkmaker.

Was het speciaal om tegen je oude club te spelen?

,,Jazeker, ik ben opgegroeid bij Nuenen, mijn vader zat er zelfs in het bestuur. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen en stond zes seizoenen in het eerste vrouwenteam. We begonnen heel slecht aan de wedstrijd, de ruimtes waren veel te groot. Zeker in de eerste helft haalden we ons niveau niet en keken we in de rust tegen een terechte achterstand aan. Na wat omzettingen kregen we het initiatief in handen en gelukkig wonnen we in de laatste minuten alsnog dankzij een goal van Lotte van Mourik. Dat ik de gelijkmaker scoorde maakt het wel extra speciaal, daar was ik ook heel blij mee. Je ziet ooit spelers die niet juichen wanneer ze tegen een oude club scoren, dat deed ik juist wel.”

Waarom heb je de overstap naar Someren gemaakt?

,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, bij Nuenen zag ik weinig perspectief. We speelden in de competitie met grote regelmaat tegen Someren en het viel mij op dat het altijd een hecht team was. De keuze voor Someren was voor mij een logische. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van. De kern speelt al jaren bij elkaar, er zijn steeds meer automatismen. Ik denk dat de verenigingen wel met elkaar te vergelijken zijn.”

Wat zijn de verwachtingen dit seizoen?

,,We willen ten eerste een stabiele middenmoter in de hoofdklasse worden, dus de drie punten van vandaag zijn meer dan welkom. Uit de eerste twee wedstrijden behaalden we slechts één punt, terwijl we best goed voetbalden. Als team willen we de wedstrijden ook winnen met attractief voetbal. Je ziet dat dit steeds beter gaat, maar er zijn nog genoeg verbeterpunten. Het is ons tweede seizoen in de hoofdklasse, wanneer we ons snel veilig spelen kunnen we ook gaan kijken of er misschien een periodetitel inzit, we hebben heel veel kwaliteiten in deze groep.”

Wanneer ben je tevreden over je seizoen?

,,Persoonlijk wil ik dit seizoen nog belangrijker zijn. Vorig seizoen wist ik als aanvallende middenvelder acht doelpunten te maken. Wanneer ik dit jaar minimaal tien doelpunten scoor en veel assists geef, ben ik tevreden. De teller staat nu op twee treffers, dus ik ben op de goede weg.”