Volledig scherm
Aniek Nouwen. © Photo-Prestige

Sterke comeback voetbalsters PSV tegen Twente: 3-3

Aan de zegereeks van de voetbalvrouwen van PSV in de eredivisie is vrijdagavond een eind gekomen. Na zeven overwinningen op rij werd thuis tegen FC Twente in de slotminuut een verdiend punt gepakt: 3-3.

Koploper PSV kende op De Herdgang een slechte start. Mauri van de Wetering werd na iets meer dan een minuut spelen niet goed gecoacht en verloor net buiten de eigen zestien de bal. Renate Jansen pakte het cadeautje dankbaar uit: 0-1. Een paar minuten later stond de scheidsrechter in de passlijn van PSV. Twente nam over en Oranje-international Renate Jansen kopte bij de tweede paal de voorzet van Bente Jansen binnen: 0-2. Twente loerde de overige veertig minuten van de eerste helft op de counter. PSV kreeg enkele kansen via Jeslynn Kuijpers, Katja Snoeijs en Dominique Bond-Flasza.

Forceren

Na de pauze werd de opstomende Ashleigh Weerden niet verdedigd en zo kon zij Joëlle Smits voor de 0-3 bedienen. Uit een snelle aanval via Maddy Williams en Katja Snoeijs maakte Kayleigh van Dooren de 1-3. Niet veel later zorgde Snoeijs voor 2-3. Kuijpers kreeg vervolgens een grote kans op de gelijkmaker. Bij PSV ging captain Aline Zeler mee naar voren om nog wat te forceren. Twente kreeg zo ruimte en Renate Jansen schoot op de lat. Het slotakkoord was voor Aniek Nouwen, die met een schitterende vrije trap de 3-3 eindstand op het scorebord zette.

Het gat met concurrent Twente blijft zo zeven punten. Regerend landskampioen Ajax verloor met 3-1 bij PEC Zwolle en staat ook op zeven punten van PSV. ADO Den Haag won vrijdag wel (2-0 tegen Excelsior Barendrecht) en heeft als nummer twee drie punten achterstand op PSV.