Volledig scherm
Joëlle Smits © FC Twente Media

Topscorer Joëlle Smits voor 3 seizoenen naar PSV

Joëlle Smits voetbalt de komende drie seizoenen voor PSV Vrouwen. De aanvalster komt in de zomer over van concurrent FC Twente. 

Jeugdinternational Smits (19) is bezig aan haar tweede seizoen in de eredivisie. Ze genoot haar opleiding bij het CTO in Eindhoven. De Rosmalense is momenteel met 18 doelpunten de topschutter van de competitie. Ze maakte dit seizoen tot dusverre twee goals meer dan Katja Snoeijs van PSV. Smits loopt bij Twente één op één: in 39 wedstrijden wist ze 38 keer te scoren. ,,Ik vind het fijn straks weer dicht bij huis te kunnen voetballen en thuis te kunnen wonen. Het is van jongs af aan een droom geweest om voor PSV te spelen”, aldus Smits.

In de kampioenspoule strijden Twente, PSV en regerend kampioen Ajax om de landstitel. Smits is door bondscoach Jessica Torny opgeroepen voor een trainingskamp van Oranje-19 eind deze maand in Spanje. Er staan in La Manga oefenduels met China, Schotland en Spanje op het programma.

Stand kampioenspoule eredivisie vrouwen: 1. FC Twente 1-21, 2. PSV 0-20, 3. Ajax 1-19, 4. ADO Den Haag 1-14, 5. PEC Zwolle 1-10.