Van de Donk kijkt uit naar clash met Zwitserland: ‘Wil nu echt naar het WK toe’

VideoDe Nederlandse voetbalsters spelen vrijdagavond de thuiswedstrijd in de finale van de WK play-offs tegen Zwitserland. Daniëlle van de Donk won met de Oranjeleeuwinnen vorige maand in een tweeluik van Denemarken.

,,We hebben gewonnen en dat is fijn, maar de prestatie viel wel een beetje tegen omdat het zo zwaar leek. Veel verdedigen en we kwamen minder toe aan ons eigen spel. Af en toe wat slordig, dat mag nu wel wat beter. Maar paniek is er nooit. We zijn altijd heel rustig en dat is enorm fijn om in te spelen”, zegt de Valkenswaardse middenveldster Daniëlle van de Donk voorafgaand aan het duel in een uitverkochte Galgenwaard. ,,Dat de stadions iedere keer vol zitten stimuleert ons alleen maar. Dat zorgt voor goede vibes.”

In het stadion van FC Utrecht speelde Nederland in de zomer van 2017 het openingsduel van het uiteindelijk gewonnen EK. De gewetensvraag: deelname aan het WK van 2019 of in 2021 het EK nog een keer winnen? Van de Donk: ,,Daar kan ik echt niet tussen kiezen, sorry. Ik wil nu echt naar het WK toe. Maar dat EK nog een keer winnen lijkt wel onbereikbaar en zal weer een grote droom zijn.”

Volledig scherm
Daniëlle van de Donk in actie tegen Denemarken. © ANP