Daniëlle van de Donk in de kampioenswedstrijd van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk in de kampioenswedstrijd van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion © BSR Agency

Van de Donk met Arsenal kampioen van Engeland: ‘Ik heb zo'n goed team om mij heen staan’

Daniëlle van de Donk werd zondagmiddag voor het eerst in haar carrière landskampioen. De 27-jarige Valkenswaardse scoorde het vierde doelpunt in de kampioenswedstrijd van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion (0-4), dat daarmee FA Women’s Super League won.

Met 5265 toeschouwers in het stadion werd er ook een nieuw record in de Engelse competitie neergezet. Vivianne Miedema zette Arsenal al na zes minuten op voorsprong. ,,Toen viel er wel een last van onze schouders", aldus Van de Donk. ,,Je weet dat je in het grote stadion van Brighton speelt. Voetballend zijn wij beter en dan sta je op zo’n  heel groot veld eigenlijk al met 1-0 voor. Dat bleek ook wel. Na de snelle goal van Viv scoorde Katie McCabe nog in de eerste helft en hadden we het echt wel onder controle. Voor de tweede helft kregen we nog een peptalk van onze coach Joe Montemurro. We winnen met 4-0, het had ook 5-0 kunnen zijn want ik had er nog wel eentje kunnen maken. Het was een leuke wedstrijd, echt een teamprestatie. Ik ben heel blij dat we op deze manier kampioen zijn geworden. Anders hadden we in een rechtstreeks duel met Manchester City om de titel moeten strijden. Ik vind het heel fijn dat we Manchester City op Borehamwood kunnen ontvangen als kampioen.”

Voor Van de Donk, die met Oranje in 2017 Europees kampioen werd, is het de eerste titel in haar clubcarrière. Ze verlengde een maand geleden haar contract met de Londense club. ,, Ik heb zo'n goed team om mij heen staan, dus het mocht wel een keer. Arsenal zat er ook al zeven jaar op te wachten, net als op deelname aan de Champions League. Dat ticket hadden we eerder al in de pocket. Ik denk echt dat we een heel goede prestatie hebben neergezet dit seizoen, waarop we ook door kunnen bouwen volgend seizoen.”