Van de Donk viert jubileum met doelpunt in Philips Stadion

VideoDaniëlle van de Donk heeft haar 100ste interland voor de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond opgeluisterd met de openingstreffer tegen Rusland (2-0 winst). Dat deed de 28-jarige voetbalster uit Valkenswaard uitgerekend in het Philips Stadion in Eindhoven.

Van de Donk opende na ruim elf minuten spelen de score in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Russinnen. Ze schoot de bal diagonaal achter keepster Tatjana Sjtsjerbak. Vlak daarvoor kreeg ze van het publiek in Eindhoven nog een bijzonder eerbetoon: in de tiende minuut klonk het ‘Daantje van de Donk, Van de Donk, Dáántje van de Donk’, vanaf de tribunes.

Voor de wedstrijd werd Van de Donk al gehuldigd door Jan-Dirk van der Zee. De KNVB-directeur overhandigde de voetbalster van Arsenal een speciale herinneringsmedaille van de UEFA. Vanwege haar 100ste cap mag ze ook nog een sieraad uitkiezen. 

Nummer achttien

De goal tegen Rusland betekende de achttiende interlandgoal van Van de Donk, die op 15 december 2010 debuteerde in Oranje en al snel niet meer weg te denken was uit de basis. Vivianne Miedema besliste het duel in de tweede helft.

Volledig scherm
Van de Donk viert haar treffer. © BSR Agency
Volledig scherm
Van de Donk in de spotlights. © BSR Agency