Volledig scherm
Doelpuntenmaakster Vanity Lewerissa probeert Stefanie van der Gragt te passeren. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Voetbalsters Ajax elimineren PSV al in titelrace

De landstitel voetbal bij de vrouwen gaat dit seizoen definitief niet naar PSV. In Eindhoven werd dinsdagavond met 2-6 verloren van Ajax en daardoor is de achterstand (13 punten) halverwege de kampioenspoule al niet meer in te lopen.

Het spel golfde op en neer. PSV kwam na een mooie aanval al vroeg op voorsprong via Kristina Erman. Stefanie van der Gragt kopte na een kwartier spelen de 1-1 binnen uit een vrije trap van Kelly Zeeman. Amper drie minuten later bracht Vanity Lewerissa PSV weer aan de leiding: 2-1. Goals van Inessa Kaagman, Marjolijn van den Bighelaar (beiden Ajax) en Nadia Coolen (PSV) werden geannuleerd wegens buitenspel. Coolen en Desiree van Lunteren (Ajax) schoten ook nog op de paal.

De 2-2 van Ajax viel na ruim een uur wederom uit een vrije trap. Dat Merel van Dongen scoorde viel keepster Cassie Miller aan te rekenen. De Amerikaanse stond op doel omdat vaste sluitpost Angela Christ werd gespaard voor de halve finale van de beker, zondag tegen CTO Zuid. Miller maakte een onzekere indruk. Kaagman zette Ajax in de zeventigste minuut op voorsprong en besliste de partij niet veel later. Van Lunteren tekende voor de 2-5 en Linda Bakker in blessuretijd voor de 2-6 eindstand.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement