Volledig scherm
Naomi Pattiwael eerder dit seizoen in duel met Yvette van Daelen. © BSR AGENCY/SOCCRATES

Voetbalsters PSV eindigen op derde plaats

De voetbalsters van PSV hoorden al voor de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle dat ze dit seizoen als derde zijn geëindigd in de kampioenspoule van de eredivisie. De Eindhovense vrouwen sloten af met een nipte zege: 2-3.

Vanwege de huldiging van kampioen FC Twente werd het treffen met Ajax al om 17.00 uur gespeeld. Het duel  in Hengelo eindigde in 1-1 waardoor PSV, dat gewoon om 19.30 uur speelde, wist dat het ook Ajax niet meer kon achterhalen. Wat als de 3-2 van Naomi Pattiwael vijf minuten voor tijd tegen FC Twente vorige week niet was geannuleerd en PSV dat duel had gewonnen in plaats van verloren. Dan stonden drie ploegen voor de laatste speeldag op 31 punten en had PSV vrijdag in Zwolle kunnen feesten. Wat als... het telt natuurlijk niet. PSV moet zich na een goed seizoen tevreden stellen met het feit dat het de aansluiting met de top van Nederland heeft gemaakt. 

Bij PSV mocht Yvonne van Schijndel tegen PEC weer eens in de basis starten. Een schouderblessure stelde haar een groot deel van het seizoen op non-actief. PSV-spits Katja Snoeijs bracht vrijdagavond haar totaal op 20 treffers in 24 competitiewedstrijden. Topscorer van de eredivisie werd Joëlle Smits, die volgend seizoen ook voor PSV speelt. Zij zette vrijdag doelpunt 26 op haar naam. Na iets meer dan een uur spelen haalde PSV-coach Sander Luiten Aline Zeler naar de kant. Daarmee kwam er een einde aan de voetbalcarrière van de record-international van België. Ook voor haar vervangster Kristina Erman waren het de laatste minuten in het shirt van PSV, net als voor de andere invalsters Pleun Raaijmakers en Davinia Vanmechelen.

Voor PSV is het seizoen ten einde. PEC Zwolle speelt op zaterdag 11 mei nog de bekerfinale in Rotterdam tegen Ajax.

PEC Zwolle - PSV  2-3: 10. Van Daelen 1-0, 28. Snoeijs 1-1, 32. Pattiwael 2-1, 41. Bennink 2-2, 57. Snoeijs 2-3.

Opstelling PSV: Miller; Van Schijndel, Zeler (61. Erman), Kristjánsdóttir, Levels; Van Schoonhoven, Yüceil, Van de Wetering (71. Raaijmakers); Kuijpers, Snoeijs, Pattiwael (75. Vanmechelen).

Eindstand kampioenspoule: 1. FC Twente 8-35, 2. Ajax 8-32, 3. PSV, 8-31, 4. ADO Den Haag 8-21, 5. PEC Zwolle 8-12.