FC Eindhoven (l.) op archiefbeeld
Volledig scherm
FC Eindhoven (l.) op archiefbeeld © Jean Pierre Reijnen

Vrouwen FC Eindhoven in extremis onderuit bij topformatie Saestum

vrouwenvoetbalDe vrouwen van FC Eindhoven hadden zich de seizoensopening bij Saestum iets anders voorgesteld dan de 3-1 nederlaag die nu werd geïncasseerd. De ploeg van coach Sandra Swinkels wil zich dit seizoen met de top gaan meten. Dat lukte tegen Saestum vooralsnog niet.

Saestum werd tussen 1996-2006 acht keer landskampioen. Bij de invoering van het betaalde voetbal in 2007 had de ploeg uit Zeist een aantal jaren een samenwerkingsverband met FC Utrecht. Nadat de Utrechtse formatie zich terugtrok, eindigde ook de samenwerking. Op amateurniveau behaalde Saestum in 2015 en 2018 opnieuw de titel.

De Eindhovense topklasser bleef in Zeist lang in de wedstrijd. In de vierde minuut kwamen de bezoekers op achterstand. Nog voor rust kwam FCE op gelijke hoogte door toedoen va Nathalie van den Heuvel die een combinatie over verschillende schijven doeltreffend afrondde, 1-1. Even daarvoor teisterde een afstandsschot van Juul Santema de lat bij de thuisploeg.

Na rust trok FC Eindhoven zich terug op eigen helft. Dat leek lange tijd goed te gaan totdat vijf minuten voor tijd na een voorzet de bal bij de tweede paal in het FC Eindhoven-doel verdween. In de laatste minuut werd het ook nog 3-1.