Volledig scherm
Ook Nathalie van den Heuvel schoot raak namens FC Eindhoven © FC Eindhoven

Vrouwen FC Eindhoven laten met 7-0 geen spaan heel van SteDoCo; Someren/NWC wint kraker van Witkampers

De vrouwen van FC Eindhoven boekten de zesde overwinning op rij. En wat voor één. De ploeg van trainster Sandra Swinkels walste in een hoog tempo over laagvlieger SteDoCo heen; 7-0. In de hoofdklasse B zorgden Someren/NWC en de Witkampers voor een kraker en kreeg Nuenen een nederlaag voor de kiezen.

De Eindhovense meiden zijn op dit moment duidelijk de ploeg in vorm getuige de 5-1 winst van vorige week op SSS en dan nu weer de eclatante winst op de formatie uit het Zuid-Hollandse Hoornaar. Vanaf het allereerste begin was er maar één ploeg die recht op de zege maakte en dat was het keurkorps van coach Sandra Swinkels. 

De 3-0 ruststand sprak wat dat betreft al boekdelen. Juul Santema opende de score voor de thuisploeg. Myrthe van de Laar deed het even later dunnetjes over, 2-0. Robin van Dael bepaalde de ruststand op 3-0. Na de pauze ging het aan Eindhovense zijde in de hoogste versnelling verder. Glenda van Lieshout, Juul Santema, Nathalie van den Heuvel en Felice van Duijnhoven bepaalden de eindstand op 7-0. FC Eindhoven nam hierdoor de tweede plaats steviger in handen omdat een van de directe concurrenten Ter Leede kansloos met 4-1 van koploper Saestum verloor. De grote kracht zit volgens oud-eredivisiespeelster Nathalie van den Heuvel momenteel vooral in het collectief. ,,Met ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten vormen we een vast team dat elkaar op de juiste momenten aanvult.“

Laatste duel

FC Eindhoven speelt volgende week het laatste competitieduel voor de winterstop. Dan gaat de reis naar Zwolle waar FCE middenmoter Be Quick’28 treft. Een week later staat het bekerduel in de tweede ronde uit bij Saestum op het programma. De ploeg uit Zeist is de huidige koploper in de topklasse en de directe concurrent voor FC Eindhoven in de strijd om de bovenste plaatsen.

Hoofdklasse B

SC ‘t Zand - Nuenen 4-1.
De ervaring van de thuisclub opgedaan vorig seizoen in de topklasse speelde Nuenen parten. SC ‘t Zand stond bij rust al op een 2-0 voorsprong. Na de pauze liep de Tilburgse formatie verder uit naar uiteindelijk een 4-1 overwinning. Het doelpunt van Nuenen kwam op naam van Bodil van Esch.

Someren/NWC – Witkampers 4-3.
Binnen een half uur stond Someren/NWC op een 3-0 voorsprong. Door twee doelpunten van Ivonne Swinkels en een knappe goal van Lotte van Maurik. Bij rust stond het echter alweer 3-2. Na rust had Someren/NWC het moeilijk en moesten de vrouwen zelfs de gelijkmaker incasseren. Volgens coach Ivo Veltrop was het in de slotfase overleven. Tot in de 92ste minuut Janske Loverbosch een lange bal aannam en zonder na te denken over de keeper schoot waardoor het 4-3 voor Someren/NWC werd.