Volledig scherm
Nathalie van den Heuvel (FC Eindhoven) op archiefbeeld © BSR/Soccrates

Vrouwen FC Eindhoven vergeten zichzelf te belonen

Het eerste punt van dit seizoen is voor de vrouwen van FC Eindhoven binnen. Gezien de wedstrijd tegen Eldenia hadden het er beslist drie moeten zijn. Beide ploegen gingen met een 1-1 remise uit elkaar en daar was FCE veruit het meest teleurstellend over.

Na een aftastend begin kwam de ploeg van coach Sandra Swinkels al binnen een kwartier in overtal te staan. Een speelster van de bezoekers uit Arnhem werd na een rode kaart van het veld gestuurd.

Uit het niets kwam Eldenia vervolgens nog voor rust onverwachts op voorsprong. Daarna was het vijf kwartier lang eenrichtingsverkeer richting het Arnhemse doel. Daarvan wist de thuisploeg veel te weinig te profiteren. Uit de vele kansen viel ver in de tweede helft slechts één doelpunt te noteren voor de blauwwitten, 1-1. Nathalie van den Heuvel trof doel en is daarmee topschutter bij FC Eindhoven. Ook in het vorige week tegen Saestum met 3-1 verloren duel tekende Van den Heuvel voor de enige treffer.

Vrouwen hoofdklasse:

DSE – SV Someren/NWC 1-1.
In een eerste helft waarin de kansen schaars waren gebeurde er lange tijd voor beide doelen niets. Op slag van rust kwam DSE op voorsprong uit een hoekschop. In de tweede helft hadden de vrouwen van Someren/NWC het initiatief en dit resulteerde een kwartier voor het eindsignaal in de gelijkmaker van Shauny Regli. Someren/NWC drong daarna aan maar echte kansen leverde dit niet meer op.

Nuenen-Fortuna ’54 2-2.
De vrouwen van Nuenen kwamen tegen Fortuna’54 niet verder dan een gelijkspel. Geen van beide partijen verdiende de zege. Voor de Nuenenaren wisten Evie van Erp en Marjon Claas het vijandelijk doel te vinden.