Volledig scherm
Katja Snoeijs (PSV, links) scoorde het enige doelpunt voor de Eindhovenaren. © BSR Agency

Vrouwen PSV laten punten liggen tegen SC Heerenveen

PSV is in de eredivisie tegen puntverlies aangelopen. De koploper kwam thuis tegen SC Heerenveen niet verder dan 1-1. Halverwege was de stand 0-1.

Joëlle Smits zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Haar inzet raakte de lat. De thuisploeg was in het begin van de eerste helft veelvuldig op de helft van SC Heerenveen te vinden. Veel kansen leverde dat niet op, omdat de Eindhovense aanvallers diverse keren werden teruggefloten wegens buitenspel. 

Halverwege de eerste helft kwamen de gasten meer in het spel voor. PSV-keepster Eli Sarasola kon nog redding brengen bij een doelpoging van Tiny Hoekstra, maar was even later geklopt bij een inzet van diezelfde Hoekstra: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Langszij

In de tweede helft was de eerste kans voor SC Heerenveen. Een schot van Suzanne Admiraal raakte de lat. Niet lang daarna kwam PSV langszij na een aanval over de rechterkant. Via Nadia Coolen en Naomi Pattiwael kwam de bal bij Katja Snoeijs die de bal vervolgens binnentikte. Daarna ging de thuisploeg op jacht naar de overwinning. Ondanks kansen voor Smits, Pattiwael, Kaycie Tillman en Snoeijs bleef het gelijk.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd was SC Heerenveen nog dichtbij de winst, maar Coolen haalde de bal nog net voor de doellijn weg.