Volledig scherm
Kirsten Koopmans scoorde in haar laatste competitiewedstrijd voor PSV. © Photo-Prestige

Vrouwen PSV sluiten competitie af met gelijkspel

Na vier nederlagen in de kampioensgroep van de eredivisie op rij heeft PSV de competitie afgesloten met een gelijkspel bij kampioen Ajax. 

PSV kwam al in de derde minuut op voorsprong via Kirsten Koopmans. Toni Payne tekende voor rust voor de gelijkmaker en Ajax kwam na een klein uur spelen op voorsprong via Soraya Verhoeve. Een kwartier voor tijd trok Kristina Erman de stand weer gelijk: 2-2. Op zaterdag 2 juni treffen  beide teams elkaar opnieuw. Dan is in Spakenburg de KNVB-beker de inzet. Het kan de eerste prijs voor de vrouwentak van de Eindhovense club worden. In de competitie eindigde PSV op de vijfde plaats.

Na de bekerfinale vertrekken Vanity Lewerissa (naar Ajax), Kirsten Koopmans, Corine Peels, Zsófia Rácz, Vanessa Susanna en Annerens Tijm bij PSV.  Ook coach Nebojsa Vuckovic neemt afscheid. Hij wordt opgevolgd door Sander Luiten (Excelsior Barendrecht). Katja Snoeijs (dit seizoen 25 doelpunten voor vv Alkmaar), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle),  Naomi Pattiwael, Janou Levels en Kayleigh van Dooren (allen CTO Zuid) sluiten aan bij de Eindhovense selectie. Jeslynn Kuijpers, Nadia Coolen, Mauri van de Wetering, Sara Yüceil, Kristina Erman, Aniek Nouwen, Maureen Sanders en Yvonne van Schijndel verlengden hun contract bij PSV. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement