Volledig scherm
ED vrouwenvoetbal Eentweetje Nathalie van den Heuvel 071019 © FC Eindhoven

Zure nederlaag FC Eindhoven Vrouwen

De vrouwen van FC Eindhoven kunnen de hooggespannen verwachtingen vooraf aan dit seizoen nog altijd niet waarmaken. Bij middenmoter DTS’35 liep de ploeg van coach Sandra Swinkels tegen een forse nederlaag aan; 3-0. De blauwwitten staan nu op een achtste plaats.

De 2-1 winst van vorige week thuis tegen RVVH leek een ommekeer tot stand te hebben gebracht na een eerdere nederlaag (Saestum) en remise (Eldenia). Het was de eerste keer dat de Eindhovense meiden deze competitie wonnen.

Het bleek ijle hoop. In de 35e minuut dwarrelde een verdwaalde voorzet van de thuisploeg zomaar in het Eindhovense doel; 1-0. Acht minuten later maakte doelvrouw Melissa Winthaegen een duur foutje, 2-0.

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer richting het doel van DTS’35. Een doelpunt van Robin van Dael werd om dubieuze reden afgekeurd, Na afloop gaf de scheidsrechter aan de hand van de tv-beelden toe verkeerd te hebben gehandeld. In de resterende tien minuten was FCE helemaal van slag en viel de 3-0.

Topschutter Nathalie van den Heuvel keerde weer terug in de basiself na een afwezigheid van twee weken vanwege een omgezwikte enkel. De aanvalster viel in de tweede helft in.