Volledig scherm
Steven Kruiswijk © ED

Kruijswijk geniet van zijn Lotto-Jumbo

Wielrenner Steven Kruijswijk uit Nuenen was tevreden over de manier waarop zijn Team LottoNL-Jumbo zich liet zien in de vierde etappe van de Ronde van Spanje. Op de afsluitende klim richting de finish hield zijn ploeg het tempo zo hoog dat veel renners uit het groepje met favorieten moesten lossen.

Klassementleider Michał Kwiatkowski was zelfs de enige renner van Sky die mee kon. ,,We wilden de klim zwaarder maken in plaats van het controlewerk dat Sky misschien anders zou uitvoeren", zei Kruijswijk. ,,Ook was het de bedoeling om het Valverde lastig te maken zodat het te slopend werd om nog weg te komen in de finale."

Het vele werk van LottoNL-Jumbo leverde niet zo veel op. De Amerikaan Ben King won de etappe omdat hij de langste adem had van een groep van aanvankelijk negen vluchters. Simon Yates won in de laatste kilometers nog 25 seconden op al zijn concurrenten voor de eindzege.

Kruijswijk kreeg echter een goed gevoel van het enigszins fletse optreden van Team Sky en Movistar. ,,Sky is misschien niet zo sterk. Ze lieten de achterstand heel ver oplopen en dat vond ik wel verrassend. De ploeg is hier niet met de Tourploeg en van Movistar had ik meer verwacht, bijvoorbeeld het werk dat wij deden zouden zij hebben kunnen doen."

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!