Kuss kan Vuelta-succes nog niet echt beseffen: ‘Dit is best groot, denk ik’

SamenvattingSepp Kuss kon het nog niet helemaal bevatten dat hij in zijn derde grote wielerronde een ritzege had gepakt. De 24-jarige Amerikaan van Jumbo-Visma was de sterkste op de slotklim naar Santuario del Acebo in de vijftiende etappe van de Vuelta en kwam solo boven. ,,Dit is best groot, denk ik”, zei Kuss. ,,Het is nog niet helemaal bezonken. Wat een ongelofelijke dag. “

De Amerikaan was vroeg in de etappe meegesprongen met een grote groep met onder anderen Marc Soler van Movistar en Ion Izagirre van Astana. ,,Toen ik ze zag gaan, ben ik meegegaan voor eventuele tactische plannen”, zei hij. ,,Ik heb alleen gevolgd. Misschien zou de groep van favorieten ons weer terugpakken en dan kon ik nog iets voor Primoz Roglic betekenen. Maar het gat werd groter en toen was er genoeg marge om voor de etappezege te gaan.”

Volledig scherm
Kuss op het podium als etappewinnaar. © BSR Agency
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!