Profiel 19de etappe
Volledig scherm
Profiel 19de etappe © Vuelta

Vlakke negentiende etappe met technische finale

Voor de wielrenners voor de laatste keer de Spaanse bergen ingaan, krijgen ze vandaag een relatief vlakke etappe voor de kiezen. De finale kan nog eens hectisch worden. 

De negentiende etappe van de Vuelta leidt het peloton van Ávila naar Toledo. De koers begint direct met een klimmetje van de derde categorie, waarna de renners vooral vlakke kilometers afleggen. 

De rit van vandaag start en eindigt in middeleeuwse sferen. Ávila is de hoogstgelegen stad van Spanje,met eeuwenoude stadsmuur, en ligt ruim een kilometer boven zeeniveau. Dat geldt ook voor Toledo, een van de oudste steden van het Iberische schiereiland. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. 

Bekijk hier nogmaals de samenvatting van de achttiende etappe:

Finale

De finale kan nog eens voor sensatie gaan zorgen. Het slot van de etappe is technisch en leent zich daarmee perfect voor een late aanval. Durft niemand de sprong te wagen, dan is het aan de krachtsprinters. 

De finale van de negentiende etappe
Volledig scherm
De finale van de negentiende etappe © Vuelta
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!