La Vuelta on Twitter

😍 El mapa de #LaVuelta20 😍 😍 Here it is, the map of #LaVuelta20 😍

Vuelta maakt alle etappes bekend: via Utrecht, Baskenland en Porto naar Madrid

De organisatie van de Vuelta a España heeft vanavond de 21 etappes bekendgemaakt van de wielerkoers van komende zomer. De 75ste editie van de Ronde van Spanje begint op vrijdag 14 augustus in Utrecht en eindigt op zondag 6 september zoals gebruikelijk in Madrid.

De 75ste editie van de Vuelta begint op vrijdag 14 augustus met een ploegentijdrit door Utrecht. Die stad wordt daarmee de eerste in Europa waarin de drie grote rondes (Giro d’Italia en Vuelta a España) zijn langsgekomen. De volgende dag wacht de eerste etappe, van Den Bosch naar Utrecht. Op zondag 16 augustus is ook de derde etappe nog in Nederland, van Breda naar Breda. Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

Daarna vliegen de wielrenners richting Baskenland, waar op dinsdag 18 augustus de koers wordt hervat. Na een rust- en reisdag krijgen de renners bij aankomst op het Iberische schiereiland meteen een bergetappe te verwerken naar de top van de Arrate in Baskenland. Het weekend van 29 en 30 augustus heeft de organisatie omcirkeld als zwaartepunt van het klimwerk met twee zware bergritten in Asturië.

De Vuelta blijft lange tijd in het noorden van Spanje hangen. In de negende etappe ligt de finish op de Col du Tourmalet, normaal gesproken bekend terrein in de Tour de France. 

Via de Spaanse noordkust trekt het peloton vervolgens richting Galicië en Portugal, waar havenstad Porto de finishplaats is van de achttiende etappe. De laatste etappe gaat volgens bekend recept richting Madrid, waar de 75ste editie van de Vuelta op zondag 6 september wordt afgesloten. 

Primoz Roglic van Jumbo-Visma won de Vuelta dit jaar.
Volledig scherm
Primoz Roglic van Jumbo-Visma won de Vuelta dit jaar. © photo: Cor Vos