Volledig scherm
© Albert Heijn

Albert Heijn in Aalst mag uitbreiden

WAALRE - De gemeenteraad van Waalre heeft er geen problemen mee als de Albert Heijn in Aalst wil verbouwen en uitbreiden. Albert Heijn in Aalst wil met 170 vierkante meter uitbreiden.

De uitvoering van de werkzaamheden is gepland in de zomer van volgend jaar. Hiervoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

De gemeenteraad van Waalre heeft geen moeite met die aanpassing. CDA-raadslid Eduard Kerssemakers vroeg om een fietsenstalling. "Wij hadden verwacht die nog ergens in de plannen terug te zien." Dat bleek niet het geval.

Door de verbouwing kan kantoorboekhandel Bruna niet langer op dezelfde plek in Den Hof blijven zitten. Schoots zag daar het voordeel van in: "Als Bruna elders in het centrum komt te zitten, ontstaan er vanzelf nieuwe looplijnen."De gemeente gaat samen met Bruna op zoek naar een alternatief in het centrum.

De ruimte is er wel, omdat er in Den Hof leegstand van winkels is. Lammers benadrukte dat Bruna ook een functie heeft als postkantoor. "Het zou jammer zijn als we hier een postservicepunt moeten gaan missen."

  1. Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 

Valkenswaard e.o.