Volledig scherm
Lid Jacques Kirkels (links) en bestuurslid Hans Verhoeven van Toerclub Aalst-Waalre. © Karin Van Berkel

ATB-tocht Aalst-Waalre gaat dit jaar niet door

WAALRE - Toerclub Aalst-Waalre tekende vijftien jaar voor een ATB-tocht op de derde zondag van januari. Dit jaar gaat die niet door.

'Het organiseren van onze jaarlijkse ATB-toertocht vergt inspanning en inzet van veel vrijwilligers. Helaas is het ons dit jaar niet gelukt voldoende mensen te mobiliseren en hebben we moeten besluiten de tocht te annuleren.'

Het bericht op Facebook was een schok voor de vele liefhebbers. Al jaren houdt Toerclub Aalst-Waalre elke derde zondag van januari een veldtoertocht.

Maar dit jaar dus niet. De breuk met de vijftien jaar geleden ingezette traditie is een teleurstelling voor de organisatie, die al wel alle vergunningen op zak had.

Veiligheid
Het sportieve karakter hecht de organisatie aan de veiligheid van de toerrijders. Bestuurslid Hans Verhoeven: ,,We zetten verkeersregelaars in. Ook beveiliging op gevaarlijke oversteekplaatsen is noodzakelijk. En natuurlijk regelen we medische verzorging. We hebben mensen in de technische ondersteuning en vrijwilligers bij de soepstop.”

Alles leek in kannen en kruiken, maar naarmate de datum van 15 januari naderde, bleek dat er onder de leden van de kleine club sprake was van nogal wat uitval. Fysieke problemen en afzeggingen noopten tot annulering van de tocht.

Inmiddels is Verhoeven al weer vol goede moed en bezig met de twee nieuwe routes voor volgend jaar.

Valkenswaard e.o.