Volledig scherm
Wendy Keijzers in haar winkel. © Fotomeulenhof

Brocantewinkel Aalst met pijn in hart heropend

WAALRE - Wendy Keijzers opent in Aalst, na vele bedenkingen, haar winkeltje in brocante spullen weer. In mei vorig jaar opende Keijzers (43) haar winkeltje. De dag erna sloot ze die weer. Wendy wilde haar handelswaar eigenlijk helemaal niet aan de man brengen. Ze was er zo aan gehecht geraakt dat ze alles voor zichzelf wilde houden.

,,Ze kunnen een euro betalen en dan mogen ze alles zien, bedacht ik toen. Maar dat idee raakte op de achtergrond. Ondertussen vulde mijn loods zich steeds verder met allerhande, brocante spulletjes. Mijn hobby nam niet alleen veel tijd in beslag maar ook veel ruimte. Je kon er op een gegeven moment je kont niet meer keren.”

Dat was zo’n beetje het moment dat Keijzers, met pijn in haar hart, besloot om toch Marktplaats op te gaan. En er blijken veel liefhebbers. ,,Er stond bijvoorbeeld maar nét een oude, houten werktafel op of hij was al weer verkocht.”

De moeder en tante van Keijzers hebben hun huis helemaal brocante ingericht. En bij al deze spullen hoort een verhaal. ,,En juist dat verhaal trekt mij. Ik wilde ook mijn eigen huis zo inrichten, maar mijn man vindt dat niks. Op vakantie in Frankrijk troffen wij eens een Belgisch stel en hun huis bleek van boven tot onder ingericht met oud meubilair. Daar zag ik een groot, ouderwets slagersblok uit de jaren 40. Daar zijn hónderden koeien op geslacht. En nu wil ik mijn keuken verbouwen en dat blok gaan gebruiken. Ik spaar ook het servies van Petrus Regout. Zo mooi. Nee, dat gaat echt niet in de verkoop.”

Stro

Keijzers struint heel Nederland af en neust ook buiten de landsgrenzen naar oude glazen kerstballen, schooltafeltjes, spiegels en met stro gevulde beren. Ze beschikt inmiddels over een bonte verzameling die iedere week verandert. ,,Toen mensen me vroegen of ik wilde uitkijken naar een bepaalde kast, dacht ik: ja, de winkel gaat toch open.”

Haar vondsten haalt Keijzers bij particulieren waar ze, via mond-tot-mondreclame, terechtkomt. ,,De winkel heb ik Roba Vecchia (rommel, red.) genoemd. Ja, dat duurde best even voor ik dat ook kon onthouden.”

Elke donderdag is de winkel aan de Nassaustraat 1 geopend. Bellen voor een afspraak kan ook: 06-29883134. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement