Volledig scherm
Burendag bij Bastion Hotel © Karin van Berkel

Buren op bezoek bij Bastion Hotel in Waalre/Eindhoven

WAALRE/EINDHOVEN - Zaterdag bood het Bastion Hotel Waalre/Eindhoven omwonenden de gelegenheid om eens binnen te blieken bij de nieuwe buurman. Voor alle buren in de omgeving van de Laan van Diepenvoorde was er een warm welkom met bubbeltjes, bitterballen én een gashaard op aangename temperatuur. 

Er werd gretig gebruikgemaakt van de rondleidingen door het hotel, waar de logées sinds 7 juli kunnen slapen. Handig voor Camille Donders (15) die er binnenkort aan de slag gaat als kamermeisje. „Ik zit op school en omdat ik vakkenvullen bij de supermarkt niet leuk vind, zocht ik een ander bijbaantje. Mijn sollicitatiegesprek had ik afgelopen zomer in de bouwkeet, want het hotel was toen nog niet op orde. Ik wil zo eigenlijk de kamers weleens zien.” Thuis maakt Camille de bedden niet op: „Nee, hoezo? Dat doet mijn moeder.” 

Zakelijk

Op de elfde verdieping, waar je overigens alleen met een pasje terechtkomt, mag een kamer bezichtigd worden. De kamer is groot (28 m²), modern ingericht en heeft 2 losse bedden, want is gericht op zakelijke bezoekers. Er is een nespressoapparaat, maar geen minibar. Voor een drankje kunnen de gasten op de begane grond terecht.

 Andere nieuwsgierigen gaven hun ogen de kost in het restaurant en proefden sfeer in de keuken. Adrie van de Ven en Lidwien Franken namen ook een kijkje. „Aanvankelijk waren we nogal gekant tegen de komst van het hotel. We vreesden verkeersoverlast, maar dat valt gelukkig alleszins mee. We zijn ook blij dat er tijdens de bouw geboord is in plaats van geheid. Het gebouw vinden we nu ook wel passen in dit kantoorgebied. Netjes dat ze de buurt hebben uitgenodigd.” Het echtpaar is van mening dat er nog wel wat marketing te doen is, want de bezettingsraad is volgens hen nog niet zo hoog. 

Geslaagd

De Bastionketen telt inmiddels 33 hotels . Het hotel in Waalre heeft 156 kamers, een parkeerterrein waar 130 auto’s voor de deur kunnen staan en telt 12 verdiepingen. De kennismaking deze zaterdagmiddag was voor vele buurtgenoten een geslaagde.

Volledig scherm
Burendag bij Bastion Hotel. Uitzicht vanaf de 11e etage. © Karin van Berkel