Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Aart Hoolboom van de Oude Toren in Waalre kookt graag met verse gerookte paling. © Jean Pierre Reijnen

Dorpskok: Gerookte paling is typisch voor Waalre

ZomerserieWAALRE - Een gerecht maken voor Waalre met typisch lokale ingrediënten? ,,Dan moet er zeker gerookte paling in”, vindt Aart Hoolboom van restaurant de Oude Toren. De huidige chef-kok groeide op in Etten-Leur en werkte bij verschillende restaurants in onder meer Breda, Eindhoven, en Geldrop. Tussendoor deed hij ook nog ervaring op in Oostenrijk en Zwitserland, en bij de marine. Sinds 2015 staat hij in de keuken van de Oude Toren.

Waar zijn team om bekend staat? ,,We hebben een goede keuken, een tikje mediterraan. Als de mensen hun eten krijgen dan weten ze wat ze eten, geen bloemetjes en ingewikkelde crèmepjes dus. De sfeer is informeel en modern. Het concept slaat goed aan, want we krijgen veel passanten, maar ook aanvragen voor feesten.