Volledig scherm
Tien deelnemers aan de eerste Eet met je Hart, woensdag in Waalre. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Eerste Eet met je Hart in Waalre succes

WAALRE - Tien mensen rekenden woensdagmiddag af met eenzaamheid en gingen gezellig samen aan tafel.

In Brasserie 't Stationskoffiehuis in Waalre werd een eerste ontmoetingslunch in het kader van de restaurantcampagne Eet met je Hart gehouden. In een mooie ruimte in het in kerstsfeer aangeklede restaurant zaten de gasten aanvankelijk een beetje onwennig aan tafel.

Jeanine Veelenturf, initiatiefneemster van de actie in de regio Waalre-Eindhoven, stelde haar gasten met een vriendelijk praatje op hun gemak, terwijl ondertussen een soepje werd geserveerd en de eerste 'Moezeltjes' werden besteld.

10 mensen, in leeftijd van 79 tot 96 jaar en met een diverse achtergrond, lieten zich de lunch goed smaken en wisselden, met de nodige humor, ditjes en datjes uit.

Onder het genot van een sandwich zalm hebben twee dames die elkaar blijken te kennen een onderonsje. "Jij doet altijd zo snel de deur open wanneer er aangebeld wordt. Dat is best gevaarlijk", zegt de één. De ander knikt: "Ja, ik weet het, maar dat komt omdat ik dan zo blij ben dat er iemand komt."

  1. Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 

Valkenswaard e.o.