Volledig scherm
Fietsenteller bij de Oude Spoorbaan © Jurriaan Balke

Ergernis over brandende lampen langs fietspad Oude Spoorbaan Waalre

WAALRE - De verlichting langs de Oude Spoorbaan door Waalre en Valkenswaard brandt ook 's nachts. D66 in Waalre en Groen en Heem in Valkenswaard ergeren er zich groen en geel aan.

Natuurvereniging Groen en Heem heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingeschakeld. Dat is de dienst die naziet op het naleven van de Flora- en Faunawet. Deze heeft Waalre een deadline gesteld: de schakelaar moet voor vrijdag hersteld zijn.

De lampen moeten uit omdat het nachtleven in het bos erdoor gestoord wordt. Met Waalre en Valkenswaard is destijds afgesproken dat de lichten uit zouden gaan 's nachts. Alleen als iemand voorbij fietst, gaan ze even aan. Het wordt overigens afgeraden om 's avonds en midden in de nacht door het bos te fietsen.

D66 wil van Waalre weten waarom het zo moeilijk is de tijdklok of schakelaar te herstellen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.