Volledig scherm
De Pracht in Waalre © jurriaan balke

Gezondheidsbeurs Waalre: lavendel is goed bij slaapstoornissen

WAALRE - Het was geen zweverig hobbyclubje dat zaterdag de hele benedenverdieping van De Pracht in beslag had genomen. Wel waren er 25 standhouders, die de bezoekers honderduit vertelden over hún specifieke bijdrage aan complementaire zorg. 

Chantal en Daphne van Pure Powerful living vertelden enthousiast over welk effect het gebruik van etherische oliën heeft. De uitwerking die geuren kunnen hebben, opende ogen, ook al ging het in dit geval over de positieve invloed van lavendel op slaapstoornissen. 

Martina van Brunschot vertelde over wat zij zoal tegenkomt in haar praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies: ,,Wist je dat een energetische meting laat zien of een patiënt Lyme heeft of een parasiet in het lichaam? En wat voeding kan betekenen in de uitkomst van een bloedonderzoek dat een tekort aan vitamine D3 of B12 aangeeft? Door in een dergelijke situatie suppletie op natuurlijke basis voor te schrijven, zijn de afgelopen maanden al heel wat mensen van hun winterdepressie afgekomen." 

Ook kindercoaches en kindertherapeuten kwamen in De Pracht uitleggen hoe zij kinderen (én hun ouders) kunnen helpen die, om wat voor reden dan ook, niet lekker in hun vel zitten. Corina Beckers: ,,Vaak gaat het over hulpeloosheid, boosheid of om eenzaamheidsgevoelens. In een spelsetting kom ik vaak achter de oorzaak van de klachten. En dan kunnen ze worden opgelost. Met mijn praktijk zit ik 1 dag in de week in een volledig ingerichte ruimte in basisschool 't Palet in Eindhoven. Zo kan het snel gaan. Ik heb 18 jaar in het onderwijs gewerkt en ik weet dat niet alle problemen cognitief zijn. Met basisschool De Wilderen in Waalre voer ik inmiddels ook gesprekken." 

In 2 zaaltjes in het gemeenschapscentrum waren doorlopend lezingen. Deze gingen onder meer over karakterstructuren en over hoe je lichter en leuker kan leven. Maar ook over voet(zone)reflextherapie. Inge van de Goor en Petra Hanegraaf hadden deze zaterdag de krachten gebundeld en brachten hun professie in de praktijk. Hanegraaf: ,,Je voeten weerspiegelen wie je bent en brengen bij ons klachten 'in beeld'. Ik ben ervan overtuigd dat ons beroep een goede aanvulling is op de reguliere gezondheidszorg." En die kijk deelden meerdere bezoekers van de goed bezochte Gezondheidsbeurs.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement