Volledig scherm
© thinkstock

Griezelen met spooktocht in Waalre

WAALRE - Kinderen die willen griezelen kunnen zaterdag 22 oktober meedoen aan een spooktocht in Waalre. Die start tussen 19.00 en 20.00 uur bij de Doelen op Markt 18.

Onderweg zijn er veel spoken en griezels te zien en worden er allerlei spelletjes gedaan. Voor de meest originele uitdossing per persoon of groep en voor de mooist uitgeholde pompoen is er een prijs beschikbaar.

Kinderen tot tien jaar kunnen voor 2 euro ‘s middags van 14.00 tot 16.00 uur in De Doelen alvast een lampion maken. Kinderen vanaf tien jaar kunnen daar voor hetzelfde bedrag een pompoen uithollen.

De spooktocht wordt georganiseerd door CV de Torentutters en deelname kost twee euro.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.