Volledig scherm
Brand in woning op de Bleeck in Waalre © Bert JAnsen

Hennepkwekerij ontdekt na uitslaande brand in woning Waalre (Video)

WAALRE - De politie trof woensdag vroeg in de ochtend een hennepkwekerij aan na een uitslaande woningbrand in Waalre. Een bewoner van het huis aan De Bleeck is aangehouden.

Een buurvrouw hoorde 02.45 uur een knal en zag vlammen uit de dakconstructie slaan. Zij waarschuwde de brandweer. De middelgrote brand werd geblust met twee tankauto's en een hoogwerker.

Alle bewoners konden het pand op tijd verlaten. Niemand raakte gewond.

Hennepkwekerij
Bij bluswerkzaamheden vonden brandweerlieden restanten van een hennepkwekerij. De hoofdbewoner werd door de politie aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Hoe groot de hennepkwekerij was, is onduidelijk. Doordat de brand veel schade heeft aangericht, is de omvang van de kwekerij lastig vast te stellen.

De oorzaak van de brand moet officieel nog worden vastgesteld. Vermoedelijk werd er voor de hennepkwekerij illegaal stroom afgetapt.

Tijdelijke opvang
Volgens de gemeente wonen er in het getroffen huis statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het gaat om een gezin met zes kinderen. De bewoners zijn ongedeerd. Ze worden ondertussen opgevangen door familieleden elders in het land.

Volledig scherm
Woning in Waalre na brand © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in woning op de Bleeck in Waalre © Bert Jansen
Volledig scherm
Woning in Waalre na brand © Bert jansen
Volledig scherm
Brand in woning op de Bleeck in Waalre © Bert Jansen
Volledig scherm
Huis aan De Bleeck na de brand
Volledig scherm
Huis aan De Bleeck na de brand
Uitslaande brand 12 oktober in een vrijstaande woning aan De Bleeck in Waalre. Niemand raakte bij de brand daarbij gewond.

Valkenswaard e.o.