Zakelijk leider Patrick van der Meijden staat in ‘zijn’ spiksplinternieuwe keuken,samen met zijn vader, die vrijwillig meehielp tijdens de drukte.
Volledig scherm
Zakelijk leider Patrick van der Meijden staat in ‘zijn’ spiksplinternieuwe keuken,samen met zijn vader, die vrijwillig meehielp tijdens de drukte.

Het Huis van Waalre bijna klaar voor ontvangst

WAALRE - Han van den Broeke, manager dienstverlening van de gemeente Waalre, is in zijn element. Hoewel verhuizers nog continu dozen binnenbrengen, Jan en alleman in en uit loopt en iedereen nog ‘iets’ van hem wil, improviseert Van den Broeke een ongeplande rondleiding.

 „In de centrale, multifunctionele ruimte op de begane grond, hoeven de bezoekers straks geen nummertje meer te trekken. Gastvrijheid en ontmoeten hebben we hoog in het vaandel staan. Alles draait om hostmanship, zoals dat tegenwoordig heet.” 

In het 0-op- de-meter- Huis worden alle ‘klantreizen’ gestroomlijnd. Bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw die weet van hun komst, omdat alles op afspraak gaat. Even wachten kan in een comfortabele fauteuil bij de ‘open’ haard en nergens staan balies nog achter glas. Het grand café, tevens bibliotheek, werkplek en ontmoetingsruimte, ziet uit op een fraai aangelegde ‘achtertuin’. „Ik vind het hier geweldig, heel onorthodox. Het mooie is dat al onze inwoners mee hebben kunnen denken over het ontwerp dat nu is omgezet in een concreet bouwwerk.” 

Welkom

Van den Broeke verwacht dat veel mensen die binnenkomen zich welkom zullen voelen. Burgemeester Jan Brenninkmeijer, gekleed in een bij de gelegenheid passend hemd van de bouwmarkt, ziet toe op alle bedrijvigheid. „Mijn droom is gerealiseerd. Hoewel ik pas 3 jaar in Waalre werk en dus niet ‘terug verhuis’, hebben we in die 3 jaar wel toegewerkt naar de opening van het nieuwe Huis van Waalre. Ik vind het open karakter hier heel plezierig. Als College zaten wij op de Laan van Diepenvoorde apart van de andere ambtenaren. Een flexwerkplek zoals ik die, buiten de officiële afspraken, nu krijg, vind ik veel leuker. Zo kan ik beter luisteren wat er leeft en veel gemakkelijker met iedereen in gesprek.” 

Op de achtergrond regelt Patrick van der Meijden, de zakelijk leider van Het Huis van Waalre, ondertussen de catering voor de verhuizers. De beheerder van ’t Hazzo heeft een nieuwe baan en is een blij mens: „Als ik het hier een cijfer moet geven, geef ik een 10.” 

Maandag wordt de bibliotheek, die op wieltjes staat, opzij gerold om ruimte te maken voor de nieuwjaarsreceptie. „Een mooi moment om te testen of alles wat we bedacht hebben ook werkt”.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement