Volledig scherm
WAALRE - Gemeentehuis - Het huis van Waalre © Jean Pierre Reijnen

Jaarlijks dorpsquiz en feest bij raadhuis Waalre

WAALRE - Nee, het gemeentehuis van Waalre is niet alleen de plek waar je als inwoner eens in de tien jaar een nieuw rijbewijs gaat halen. Het is volgens burgemeester Jan Brenninkmeijer in de paar maanden sinds de officieuze opening al echt een ontmoetingsplek geworden waar mensen een broodje komen eten, aan het water zitten of meedoen aan activiteiten van een van de verenigingen die in het pand huizen. ,,We wilden het hier anders doen. En het gaat fantastisch."

En dat idee moet nog meer gestalte krijgen tijdens de officiële opening van het raadhuis - 'Het Huis van Waalre' - en de twee feestdagen op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Er wordt die dagen alles aan gedaan om heel Aalst en Waalre bij het evenement te betrekken.

Duizend deelnemers

Als het meezit doen ruim duizend inwoners vrijdagavond tot middernacht mee aan de allereerste dorpsquiz, zegt een van de organisatoren Pieter van Deursen. Hij had subsidie aangevraagd voor het dorpsspel toen bleek dat de gemeente ook zoiets in gedachten had. Eén en eén is twee: de gemeente had voor feestweekend de organisatie voor de quiz gevonden en het idee van Van Deursen - die de quiz jaarlijks wil organiseren - krijgt een vliegende start. Rond het gemeentehuis moet - als het aan burgemeester Brenninkmeijer ligt - volgend jaar opnieuw iets worden georganiseerd.

De dorpsquiz wordt handig ingezet om zoveel mogelijk reuring in en rond het gemeentehuis te krijgen op die twee feestdagen. Een van de opdrachten in het spel betreft de opening en ook het quizboek moet daar worden opgehaald, zegt Van Deursen. Om alle leeftijden bij het spel te betrekken, volgt op zaterdag nog een quizopdracht voor kinderen.

'Vruuger'

Oudere en hulpbehoevende inwoners worden zaterdagochtend opgehaald en naar het gemeentehuis gebracht voor een eigen evenement met onder meer filmpjes uit de oude doos: Wij van Vruuger. Voor de jeugd wordt Wij van de Toekomst georganiseerd, met bijvoorbeeld een talentenjacht. De winnaar mag tijdens Kempenerpop het podium op. Verenigingen die gebruik maken van het Waalrese gemeentehuis - van Harmonie de Volharding tot de schaakclub - zijn gevraagd om te zorgen voor workshops voor bezoekers.

Behalve de nodige horeca rond het gemeentehuis kan het publiek rekenen op dj's en een bekende artiest. De organisatie legt nog de laatste hand aan het programma.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement