Volledig scherm
Karin en Emile Visschers. © Karin Van Berkel

Karin en Emile Visschers nemen na 27 jaar afscheid van Oude Toren in Waalre

WAALRE - Als een donderslag bij heldere hemel kwam vier weken geleden de aankondiging: restaurant De Oude Toren in Waalre gaat over in andere handen. Op zondag 28 mei nemen Karin en Emile Visschers afscheid van hun gasten.

Het besluit te stoppen werd ingegeven door het verstand, maar er ging heel wat emotie aan vooraf. Hoewel Karin ’gewoon’ in de zaak bleef werken, is er stiekem toch wel wat veranderd. En dat begon met het herseninfarct van Emile in september 2013. „Het was een heftige periode in ons leven, maar ondertussen hield Karin de zaak gewoon draaiende. Ik heb een kei van een wijf.”

Belangrijk
Emile kijkt naar zijn vrouw, die lacht: „Ja, ik verwacht eigenlijk nog wel een keer een lintje.”

In 1993 kocht het stel de voormalige café-bistro van Tom Jonkers. Geleidelijk aan maakten zij er een restaurant van, dat een begrip werd in de wijde omgeving. „Bij ons kwam iedereen over de vloer”, vertelt Karin, „er werd carnaval gevierd en Koningsdag, maar ook de Vereniging voor de Jeugd was hier kind aan huis evenals de Rotaryclub Eindhoven-Zuid. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat alle belangrijke, dorpse gebeurtenissen hier plaatsvonden.”

En de hele familie hielp altijd mee, ook kinderen Fleur en Joris staken er de handen uit de mouwen. Emile: „Soms leek het net topsport. En we gingen maximaal. Nu is de beurt aan de nieuwe eigenaars.” Dat zijn Jelle Walinga, Twan Wijnen en Jorn Schaffer. Overigens blijft Karin bij De Oude Toren werken.

Bargesprekken
Op 28 mei nemen Karin en Emile, in een informele setting, afscheid van ’hun’ Oude Toren. Zij vieren de overgang naar een nieuwe fase in hun leven met de relaties met dorpsgenoten die zij de afgelopen 27 jaar hebben opgebouwd en met hun contacten uit het verenigingsleven. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt het glas geheven aan de Oude Torenstraat 6 in Waalre. „Iedereen met wie we lief en leed hebben gedeeld, therapeutische bargesprekken hebben gevoerd en die we een warm hart toedragen, is van harte uitgenodigd op deze, voor ons speciale, middag.”