Volledig scherm
RSZK Hoevenakkers in Waalre

Kerstbijeenkomst voor ouderen in Hoevenakkers Waalre

WAALRE - In d'n Herd, op locatie RSZK Hoevenakkers in Waalre, worden zaterdag handen gemasseerd, wafels gebakken en - met op de achtergrond een sfeervol muziekje - natuurlijk ook kerststukjes gemaakt. De CDA-fractie Waalre organiseert, in samenwerking met de lokale middenstand een gezellige middag voor de bewoners van Hoevenakkers. De oudere heren en dames die hier wonen worden, onder het genot van hapjes en drankjes, eens flink in de watten gelegd.

Niet alleen bij zelfstandig wonende, alleenstaande ouderen maar ook bij alleenstaanden in een bejaarden- of verzorgingshuis komt steeds vaker vereenzaming voor. "En in Waalre is dat niet anders", vertelt Eduard Kerssemakers, raadslid van het CDA

"Er wonen hier zo'n 50 mensen, waarvan het merendeel alleenstaande dames met een gemiddelde leeftijd van ver in de 80. Ondanks de grote inzet van de medewerkers van het verzorgingshuis hebben de bewoners/cliënten weinig afwisseling en sowieso maar weinig contacten. We hebben hen én hun familieleden daarom uitgenodigd voor deze gezellige middag."

Valkenswaard e.o.