Volledig scherm
© Thinkstock

Knutselen en spoken in Waalre

WAALRE - Carnavalsvereniging De Torentutters houdt op zaterdag 22 oktober een knutselmiddag en spookavond in Halloween-stijl.

Jonge kinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur een lampion maken en de wat oudere kinderen vanaf 9 jaar kunnen een pompoen uithollen. Vanaf dezelfde locatie, café De Doelen op Markt 18, vindt tussen 19.00 en 20.00 uur de start plaats van de spooktocht. Deelnemers treffen onderweg behalve spoken en griezels ook diverse spelletjes. De deelnameprijs voor zowel de knutselmiddag als de spooktocht is 2 euro. De meest origineel uitgedoste persoon of groep ontvangt een prijs en ook voor degene met de mooist uitgeholde pompoen en mooist versierde lampion is een prijs beschikbaar. Meer info over deze activiteiten is na te lezen op de website van de carnavalsvereniging.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.