Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing in Waalre over 200 jaar Koninkrijk Nederland

WAALRE - Hoe kwam het dat de Fransen in 1795 als bevrijders in Brabant werden binnengehaald en in 1813 met de staart tussen de benen weer vertrokken? Wie was Koning Lodewijk Napoleon en wat heeft hij betekend voor Noord-Brabant?

Onderzoeksjournalist Hans van den Eeden geeft op woensdag 9 november om 20.00 uur in Het Klooster op Hoogstraat 8 in Waalre een lezing over '200 jaar Koninkrijk Nederland'. De entreeprijs is 5 euro (donateurs Waalres Erfgoed gratis). Informatie: Sjef van Dijk, 06-24258957.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Valkenswaard e.o.