Volledig scherm

Miljoenen euro's voor fiets- en wandelpaden in Dommeldal-De Hogt

WAALRE - Het moet een mooi, natuurlijk én vooral toegankelijk gebied worden. Waalre gaat zijn parel van Dommeldal-De Hogt de komende jaren stevig oppoetsen. Met nieuwe fiets- en wandelpaden en extra natuur. Kosten: 15 à 20 miljoen euro.

Dommeldal-De Hogt ligt in het noorden van de gemeente Waalre. "Het is zo'n omgeving waar je niet snel komt", zegt de Waalrese wethouder José van Dijk. "Het is vrij ontoegankelijk."

Recreatie
De bedoeling is dat er een mooi overgangsgebied ontstaat tussen Waalre, Eindhoven en Veldhoven. "Voor inwoners van de drie gemeenten en recreanten moet dat toegankelijker en interessanter worden", zegt zij. "Straks kun je vanuit Waalre door het groen langs de Dommel en Genneper Parken naar het centrum van Eindhoven fietsen. Dat is geweldig." Een deel van het geld gaat naar particuliere grondeigenaren. Zij zien de waarde van hun agrarische grond afnemen omdat daar de bestemming 'natuur' op komt te liggen. Ze worden daarvoor financieel gecompenseerd. Ook worden er kavels geruild als dat handig is.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
© SH Media

Valkenswaard e.o.