Volledig scherm
Officiele opening van raadhuis Waalre wordt afgetrapt door burgemeester Brenninkmeijer. © ED

Nieuwe gemeentehuis Waalre nu ook officieel geopend

VIDEOWAALRE - "Een schande voor het land dat het Huis eerder is herbouwd dan de daders zijn gepakt", zei commissaris van de koning Wim van de Donk in zijn speech tijdens de opening van het nieuwe gemeentehuis van Waalre. Hij noemt het 'een keerpunt' in de aanpak van georganiseerde criminaliteit in Brabant.

"Het was niet alleen een aanslag op wat een monument was, maar op ons allemaal. Op onze toekomst."

En Waalre was volgens Van de Donk precies de plek waar de aanslag niet had mogen gebeuren. "De plek waar we de gesneuvelden in de strijd voor democratie herdenken."

Zes jaar 

Nieuwe paspoorten en rijbewijzen worden er al maanden gehaald, de verkiezingsavond vond er al plaats en de eerste gemeenteraadsvergaderingen zijn ook al achter de rug. Maar de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis van Waalre vond vrijdagmiddag plaats, bijna zes jaar na de aanslag op het monumentale pand.

Burgemeester Jan Brenninkmeijer en commissaris van de koning Wim van de Donk speechten en bandoneonist Carel Kraayenhof - geboren in Aalst - trad op. Onder de aanwezigen was ook oud-burgemeester Henri de Wijkerslooth, momenteel burgemeester van Cranendonck, die tien jaar de ambtsketen van Waalre droeg. Hij stond aan het roer toen het raadhuis in 2012 in vlammen op ging.

Een tijdcapsule met daarin de inlogcode voor de toegang tot verschillende filmpjes van inwoners werd in de muur van het gemeentehuis gemetseld.

De middag was tevens de aftrap voor de eerste Waalrese dorpsquiz die tot middernacht duurt en de diverse festiviteiten rond het gemeentehuis op zaterdag."

Bekijk het hele interview: 

Volledig scherm
Gemeentehuis van Waalre dat vrijdagmiddag officieel is geopend. © Jean Pierre Reijnen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement