Volledig scherm
Vrijwilligers bij de voedselbank in Waalre. © Jurriaan Balke

Nieuwe opslag voor voedselbank Waalre

WAALRE - Het was even zoeken, maar de gemeente vond nieuwe opslagruimte voor de voedselbank in Waalre. De vrijwilligers gaan de komende vijf jaar drie kleedlokalen van de voormalige honkbalclub DVS in Waalre huren tegen kostprijs.

De voedselbank had de opslag de laatste jaren in dubbele garage bij een woning aan De Bleeck. Maar die brandde in oktober 2016 uit doordat er iets mis ging in de hennepkwekerij die een bewoner van het pand had aangelegd. Sindsdien was het door het wegvallen van elektriciteit behelpen, vertelt vicevoorzitter van de voedselbank in Waalre Jan de Zeeuw. ,,Vooral in de winter moesten we improviseren met zaklantaarns."

De vrijwilligers zijn erg tevreden met de nieuwe 'zeer riante ruimte'. De voedselbank krijgt een steeds kleiner deel van de landelijke vereniging en haalt inmiddels zo'n zeventig procent van de voedingsmiddelen zelf op bij lokale supermarkten en bakkers, zegt De Zeeuw. Daarmee worden zo'n 25 gezinnen - '75 monden' - geholpen. Dat vraagt steeds meer opslagruimte. Op dit moment wordt ook in garages bij vrijwilligers voedsel opgeslagen. ,,Heel lastig. We merken nu pas hoe krap we zaten."

De kleedruimtes nabij de Waalrese voetbalclub worden tegen kostprijs - zo'n 3500 euro - gehuurd. Een kleedlokaal wordt nog verbouwd zodat de aanhangwagen er in past. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement