Volledig scherm
De nieuwe eigenaren van de Oude Toren met de voormalige eigenaresse Karin Visschers © FotoMeulenhof

Nieuwe uitstraling Oude Toren in Waalre

WAALRE - De Oude Toren is sinds maandag in nieuwe handen. Na ruim 25 jaar gaven Emile en Karin Visschers het stokje over aan Jelle Walinga (39), Twan Wijnen (41) en Jorn Schaffer (31).

Een restaurant overnemen terwijl je geen ervaring hebt als restauranthouder, is dat moeilijk? Nee, dat viel best mee, zo heeft Twan Wijnen ervaren. Hij is 1 van de 3 nieuwe eigenaren van De Oude Toren in Waalre. "In november hebben we al met elkaar gesproken. Ons idee was een ondernemerscafé te starten", zegt hij. "Dat was toen niet meteen haalbaar, maar in het voorjaar hebben we opnieuw contact opgenomen. Jorn en ik hebben allebei geen restaurantervaring, vandaar dat we Jelle erbij gevraagd hebben." Die moest daar even over nadenken: "Ik vond - en vind - het eng. Ik heb hier de afgelopen 17 jaar gewerkt, maar mijn vriendin is de kostwinner thuis. Wat betekent het voor mijn zekerheden om ondernemer te worden en hoe houd ik daarin de regie? Dat bleek gelukkig makkelijker dan ik dacht."

Foodsharing
Het drietal wil een laagdrempelige uitstraling volgens Schaffer: "We misten een ontmoetingsplaats, anders dan een kroeg in het dorp. Een plek waar mensen een goed gesprek kunnen hebben in een rustige omgeving. Wil je alleen een drankje? Prima. Wil je ook wat eten, dan is dat prima te combineren met 'foodsharing', een plank met allerhande hapjes om te delen. De focus ligt daarbij op streekproducten."

"Natuurlijk kun je ook voor een volledig driegangenmenu bij ons terecht", vult Walinga aan. "De kaart wordt flexibeler, met meer wisselingen dan alleen de seizoenen."

Walinga neemt de dagelijkse leiding over van Karin Visschers die gewoon in het bedrijf blijft werken. De andere 2 partners blijven meer op de achtergrond. Wijnen gaat zich vooral bezighouden met inkoop en evenementen, iets dat hij als eigenaar bij Sporthal Hoeveland ook al doet. Schaffer blijft werken voor Kiwa waar hij actief is op het gebied van keuring van zonnepanelen. Daarnaast is hij medeoprichter van Jong!, een regionale netwerkclub. "Mijn bijdrage bestaat eruit te kijken hoe we de Oude Toren verder kunnen uitbouwen."

Uitbreiden
De eigenaren willen de 3 oude functies - café, restaurant en Torenzaal - in ere herstellen. "In de zaal kunnen mensen straks feesten, maar ook vergaderen of een presentatie houden", zegt Wijnen. 

Aan het uiterlijk van het pand verandert voorlopig weinig. "We gaan eerst het terras uitbreiden, na september volgen er kleine aanpassingen zoals een muurtje strak trekken, de Torenzaal pimpen en nieuw meubilair."

Sinds woensdag draait het bedrijf al onder de nieuwe eigenaren.