Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen

Nog hobbeltjes rond bouwplan naast 't Hazzo in Aalst

AALST - Een groen buurtje, met 33 huizen in verschillende varianten moet volgend jaar verrijzen op het terrein van de voormalige houtfabriek De Keyser in De Voldijn. Maar er zijn nog wat aandachtspuntjes: parkeren en verkeersdrukte vergen nog onderzoek.

Frans Kok en zijn vrouw zitten in het publiek bij de raadsvergadering. Ze komen luisteren of er seniorenwoningen gebouwd worden op de hoek van de Gestelsestraat en de Prunellalaan. Want ze willen graag hun te grote huis uit. ,,Maar die woningen zijn er niet.”

Het plan oogt mooi. Tien sociale huurwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen. Sommige met luikjes bij de ramen, dikke kozijnen en duidelijk aanwezige erkers.

Verkeersproblemen

En ja, er zijn wat verkeersproblemen, vertelt een ambtenaar. Maar die hebben niets te maken met de aantallen auto's. Wel met het verkeer dat in de spits vanaf de Gestelsestraat illegaal linksaf slaat naar de Eindhovenseweg. ,,Daar wordt totaal niet gehandhaafd”, zegt inwoner Ger van den Broek vanaf de publieke tribune. ,,Dat is blijkbaar geen prioriteit.”

Hij vindt het vreemd dat de verschillende bouwplannen in die omgeving - naast het plan op het De Keyser-terrein zijn er ook plannen bij 't Hazzo en op het Ligtvoet-terrein - niet op elkaar worden afgestemd. Niet alleen in een algemene gebiedsvisie, maar meer op detail. Hoe ga je anders het verkeer goed sturen, vraagt hij zich af. Volgens wethouder Arno Uijlenhoet is er contact met andere ontwikkelaars, hinderen de plannen elkaar niet en wordt er gekeken hoe het op elkaar aansluit. Maar de betrokken partijen zijn ondernemers en die kun je niet zomaar dwingen om commerciële projecten uit te stellen, legt hij uit.

De raad bespreekt het ontwerpbestemmingsplan in november.