Volledig scherm
Guusje van OBS Ekenrooi wint ontwerpwedstrijd 'Sjors'. © FotoMeulenhof

Ontwerpwedstrijd 'Sjors' gewonnen door Guusje van de OBS Ekenrooi

AALST - "Ik hoorde vanmorgen dat mijn tekening zó mooi was, dat ik in de krant kwam. Toen heb ik toch maar even andere kleren aangetrokken, want ik wilde niet zo suf op de foto." 

Guusje Wittgen frunnikt wat aan haar haren, die voor de gelegenheid in een paardenstaart zitten, en wiebelt ongedurig op haar krukje heen en weer. Guusje ('ik ben tien-en-een-half') is leerlinge van groep 7 aan de OBS Ekenrooi in Aalst en heeft inderdaad mooi getekend. Haar ontwerp gaf nog meer kleur aan een boekje dat, in een jaarlijks terugkerend project, wordt uitgegeven door Sportstimulering Nederland. Deze stichting bevordert, onder meer, sportieve en culturele activiteiten onder de basisschooljeugd. 

'Sjors Sportief' en 'Sjors Creatief' zijn producten waarin (sport)verenigingen, creatieve instellingen en de doelgroep zijn samengebracht. Het project loopt inmiddels in ruim 50 gemeenten en is bijzonder succesvol. Gemeenten die aangehaakt zijn bij 'Sjors', krijgen subsidie en clubs en verenigingen die meedoen kunnen hun activiteit online aanmelden. In de boekjes staan allerlei activiteiten die binnen de gemeente worden georganiseerd en waar de jeugd, vanaf 1 november, gratis van kan 'proeven'. Op alle basisscholen zijn ze onlangs uitgedeeld. Ook in Waalre. 

Hockey, paardrijden, boksen en dansen

Guusje deed samen met haar hele klas mee aan de tekenwedstrijd die 'Sjors' organiseerde. En ze won de hoofdprijs. Ondanks Facebookacties van 'concurrenten' werden de meeste stemmen op de kikkers van Guusje uitgebracht. Niet alleen prijkt haar ontwerp nu op de omslag van het boekje in Waalre, maar de hele klas krijgt van de gemeente ook nog een schuimparty cadeau. "Hartstikke fijn", vindt ook Guusjes trotse juf, Leonie, die overigens verwacht dat het bruisende feestje zal moeten wachten tot aanstaand voorjaar. Guusje zelf hoeft niet tot sporten te worden aangemoedigd: "Ik hockey, heb op paardrijden gezeten en ben een soort van 'slapend' turnster, want ik sta op de wachtlijst. Maar ik heb me in de 'Sjorsweken' ook nog opgegeven voor boksen en dansen. Tekenen is haar 'lievelingsvak', maar of ze daar later de kost mee gaat verdienen? "Ik vind het ook leuk om later dolfijnen te gaan trainen, maar ach, misschien verzin ik morgen weer wat anders."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.