Volledig scherm
Ies Keijzer. Foto Frank Trommelen

Oud-burgemeester Keijzer van Waalre overleden

WAALRE/OUD-BEIJERLAND - Oud-burgemeester van Waalre Ies Keijzer is dinsdag in zijn woonplaats Oud-Beijerland in Zuid-Holland op 79-jarige leeftijd overleden.

Hij was van februari 1978 tot september 1985 werkzaam in Waalre. Hij wordt door de gemeente herinnerd als een energieke en vriendelijke man.

Keijzer maakte zich sterk voor de reconstructie van de rijksweg door Aalst. Ook is de leus 'Waalre, groenfontein van de Kempen' van hem afkomstig. Het beeldje van Willibrordus bij het oude, monumentale gemeentehuis is een tastbare herinnering aan zijn tijd als burgemeester. Tijdens zijn periode in Waalre sloot Keijzer 27 huwelijken en spelde 90 koninklijke onderscheidingen op. Na ruim zeven jaar kende de gemeenteraad hem het Waalres ereburgerschap toe.

Hij hield ervan om knopen door te hakken en maakte graag gebruik van zijn enorme netwerk, waarvan bekende politici als Wiegel en Van Agt deel uitmaakten.

Na Waalre ging Keijzer aan de slag als burgemeester van Veghel. Daar bleef hij tot aan zijn pensionering in november 1998. Daarna werd Keijzer nog verscheidene malen gevraagd en benoemd als waarnemend burgemeester in Vught, Aalburg, Ravenstein en Zundert.

De discussie in Waalre over al dan niet samengaan met Eindhoven was met hem aan het roer wellicht een andere richting op gegaan. Herindeling speelde vaak een rol tijdens zijn burgemeesterschap: in zijn ogen hadden Uden en Veghel in de jaren tachtig al samengevoegd moeten worden om bestuurlijk weerwoord te kunnen bieden aan het almaar uitdijende Oss en de regio Den Bosch. Toen Keijzer waarnemer in Ravenstein werd, volgde al snel aansluiting van die gemeente met haar tien kerkdorpen bij Oss.

Keijzer wordt maandag in Oud-Beijerland begraven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement