Volledig scherm
Bas Leijtens en pastoor Felie Spooren, met op de achtergrond de Willibrorduskerk in Waalre. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Parochianen vinden de weg naar de Willibrorduskerk in Waalre weer

WAALRE - Het gaat bijzonder goed met de Willibrorduskerk in Waalre. En dat is merkwaardig, want nog maar een jaar geleden waren er plannen de kerk af te stoten. Een belangrijk argument om dat niet te doen? Het aantal kerkgangers is in een jaar tijd verdubbeld.

Pastoor Felie Spooren en Bas Leijtens, lid pastoraal team parochie Valkenswaard/Waalre, zijn er zelf een beetje beduusd van. Al jaren gaat het erover wanneer de Willibrorduskerk dichtgaat en nu blijft het gebouw toch open. De gemeente Waalre zag er al een aantrekkelijke horecalocatie in op de Markt.

Meer kerkgangers
"We merken goed dat het de laatste maanden drukker is", zegt Leijtens. Er wordt elke zondag geteld in de vijf kerken van Valkenswaard en Waalre. Een jaar geleden bezochten 60 à 70 kerkgangers de Waalrese kerk. Dat is intussen toegenomen naar 120 à 130. Valkenswaard blijft met 200 à 300 man per zondag stabiel. In de andere kerken constateert het pastoraal team een lichte toename, maar 'Waalre' spant de kroon.

'Vriendelijke aanpak'
Het pastoraal team zet in op een vriendelijke kerk, geven de twee aan. "Het idee leeft teveel dat er van de kerk van alles niet mag", zegt pastoor Spooren. "Dan mag dit niet en dan mag dat niet. Dat haalt het nieuws. Wij kijken graag naar wat er wel kan. Er is best veel ruimte."

Lees dinsdag meer in het ED, of via de digitale krant.

Valkenswaard e.o.